Image Alt

Om Østgaard

Skapt hygge i over 300 år

Det er en tradisjon vi er meget stolte av og ønsker å videreføre.

Vertskap

Siden 1835 har familien til Lars vært bosatt på gården og drevet tradisjonelt landbruk.
Nina er utdannet adjunkt og jobber deltid som lærer ved siden av å arrangere selskap, kurs og konferanser på Østgaard sammen med sin mann.

Lars er utdannet agronom og siviløkonom og har sitt kontor på gården. Familiens 4 barn er også involvert i driften.

Sentral beliggenhet utenfor Halden

Østgaard ligger sentralt til like utenfor Halden sentrum. Foruten korndrift leies det ut festlokaler til bryllup, konfirmasjoner og andre jubileum til private. For bedrifter tilbyr vi konferanser, julebord, kickoff mm. I 2017 ble Låvetoppen åpnet for kurs og konferanse. I disse unike lokalene er det plass for opptil 150 pers.

Østgaard har sterke historiske røtter og er første gang nevnt i skriftlige kilder i år 1390. Våningshuset, slik det står i dag, er fra 1824. I den gamle herredstyresalen i hovedhuset er det mulighet for å arrangere mindre sammenkomster som styremøter etc for 20-40 pers. I våningshuset tilbys overnatting i meget hyggelige og hjemmekoselige omgivelser.

Gildehallen ligger i låvens tidligere møkkakjeller. De tykke og rustikke steinveggene ble bygd opp av slaver fra Fredriksten festning, trolig i år 1636. Lokalet har en særegen atmosfære som innbyr til festligheter av alle slag for 20-120 personer.

Låvetoppen er som navnet tilsier, øverste etasje i låven. Her er det fine og lyse konferanselokaler med god kapasitet på Wifi, ventilasjon og servering av mat og drikke. Kapasitet 150 pers, egner seg også til bryllup og andre festligheter.

Selve gården omringes av store og flotte grøntarealer. Her kan man rusle rundt i den vakre hagen og nyte de landlige omgivelser, hilse på hønene, sette seg på brygga ved den store dammen og mate ender og fisker.

Morsomme aktiviteter

Beachvolleyball, tennis, svømming i bassenget, frisbeegolf i skogen og mange andre morsomme gårdsaktiviteter kan tilbys.  Vi skreddersyr til den enkelte gruppe.

Ønskes det utearrangement har vi kapasitet til 400 gjester under tak i sommertelt.

Østgaard blir i dag drevet av 7. generasjon, ekteparet Nina og Lars Garder. 

 

Selve gården omringes av store og flotte grøntarealer. Her kan man rusle rundt i den vakre hagen og nyte de landlige omgivelser.

På Østgaard har man muligheten til fysiske utskeielser, noe som egner seg godt for grupper som ønsker å ‘leke’ litt.

Gårdshistoria

Østgaard-en gård øst i grannelaget

Boka om Østgaard beskriver gårdshistorien gjennom flere hundre år, fra middelalderen og frem til vår egen tid. På Østgaard har mange slekter skiftet gjennom tidene, helt til Lars Garder sin tipp- tipp- tipp- oldefar, Lars Gundersen, kjøpte gården i 1835.

På gården har det vært holdt små og store, formelle og uformelle selskapeligheter gjennom generasjoner. Fra herredsstyremøter til omgangskole, brylluper, jubileum og store og små middagsselskaper.

I gamledager ble det holdt hageselskaper hvor det ble servert portvin og hjemmelagde småkaker, en hyggelig tradisjon som drives videre.

På grunn av sine unike fasiliteter har gården  i nyere tid blitt til en storslagen bryllups- og konferansegård.

Gjennom generasjoner har det vært drevet tradisjonelt gårdsbruk og i dag det dyrkes 450 mål med korn, hovedsakelig høsthvete. Tidligere ble det også dyrket poteter til fremstilling av eget brennevin. Melkeproduksjon, frem til 1960, var også en viktig del av næringsgrunnlaget.

Dagens dyr på gården skaper mye hygge og trivsel for oss som bor her. Også Østgaard sine gjester setter stor pris på alle endene, hønene, hundene og fiskene i dammen. Dette – tilsammen med den store flotte hagen, sørger for den totale gårdsidyll.